تولید کننده داروهای گیاهی، پروبیوتیک ها ، افزودنی های تخصصی خوراک و کنسانتره

تاثیر داروی ایمونوپروپوفیت بر رتروویروس گربه ها

فهرست مطالب

تاثیر ویروس لوسمی گربه (FeLV) بر سیستم ایمنی

ویروس لوسمی گربه (FeLV) و ویروس نقص ایمنی گربه (FIV) دو عفونت رتروویروسی بسیار مهم در گربه سانان هستند که با سرکوب سیستم ایمنی میزان درگیری با عفونت های کشنده را بالا میبرند. ویروس لوسمی گربه (FeLV) بعد از مرگ بر اثر تصادفات؛ به عنوان عامل اصلی مرگ و میر در گربه‌ها در رتبه دوم قرار دارد. این ویروس سیستم ایمنی را سرکوب و گربه ها را مستعد ابتلا به عفونت های کشنده میکند.

با این حال، نباید تصور کرد که اگر گربه‌ای به این ویروس مبتلا شد، حتما میمیرد. حدود 70 درصد از گربه هایی که با ویروس مواجه می شوند، قادر به مقاومت در برابر عفونت یا از بین بردن ویروس هستند. در واقع در برخورد با این ویروس سه حالت به وجود می آید: در حالت اول قبل از این که ویروس تکثیر شود و بیماری ایجاد کند، سیستم ایمنی به مقدار کافی علیه ویروس آنتی بادی تولید میکند و به نوعی ویروس را از بین میبرد. کیت این گربه ها منفی میشود زیرا آنتی‌ژن، DNA یا RNA ویروس در بدن گربه وجود ندارد، اما تست پادتن مثبت است زیرا بدن به مقدار زیادی پادتن بر علیه ویروس تولید کرده است. به این وضعیت عفونت Abortive گفته میشود که 20 تا 30 درصد موارد را شامل میشود.

در حالت دوم علی رغم این که بدن بر علیه ویروس پادتن تولید میکند اما این پادتن به قدری نیست که ویروس را حذف کند. بنابراین ویروس به صورت نهفته در می آید. این گربه ها بیمار نیستند اما به محض بروز استرس یا سرکوب سیستم ایمنی، ویروس در بدنشان فعال میشود و آن ها را درگیر می‌کند. 30 تا 40 درصد موارد درگیری با ویروس لوسمی گربه به این حالت در می آیند که عفونت Regressive نام دارد. مابقی موارد اصلا قادر به تولید پادتن کافی نیست و نمیتواند ویروس را حذف یا نهفته کند که به آن ها عفونت Progressive می‌گوییم. در نتیجه این نوع درگیری با ویروس لوسمی گربه، عملکرد سلول‌های B و T و پاسخ لنفوسیت های سیتوتوکسیک مهار میشود، مورفولوژی و توزیع مونوسیت ها تغییر میکند و بازدهی و میزان تولید سایتوکاین ها کاهش پیدا میکند. بنابراین علائم بیماری بروز کرده و به احتمال بالایی حیوان مبتلا جان خود را از دست میدهد.

ویروس نقص ایمنی گربه(FIV)؛ بیماری گربه های خیابانی

ویروس نقص ایمنی گربه (FIV) یا ایدز گربه نیز یکی از ویروس‌هایی است که از طریق گیرنده های CD134 روی لنفوسیت های T CD4 و CD8، لنفوسیت های B و ماکروفاژهای فعال تاثیر میگذارد و با انهدام آنها موجب ضعف سیستم ایمنی گربه میشود. این ویروس معمولاً از طریق برخورد بزاق با زخم های عمیق بروز میکند به همین دلیل هم به این بیماری؛ بیماری گربه های خیابانی میگویند. ویروس نقص ایمنی گربه قرابت زیادی با ویروس نقص ایمنی انسان دارد اما بر خلاف جمعیت انسانی که راه اصلی انتقال و شیوع آن جنسی نیست. معمولاً بعد از گزش و خراش های عمیق گربه آلوده، ویروس وارد جریان خون میشود یک فاز یک تا سه ماهه حاد با علائم تب، بی اشتهایی و بزرگ شدن غدد لنفی ایجاد میشود. در فاز حاد بدن گربه شروع به تولید پادتن میکند. بعد از آن، بسته به وضعیت سیستم ایمنی عفونت به فرم نهفته یا بالینی در می‌آید. متاسفانه در فرم نهفته علی رغم اینکه گربه هیچ علامتی از بیماری ندارد، ممکن است تا سال ها دفع ویروس را داشته باشیم.

آیا ایدز گربه به انسان منتقل می شود؟

خیر. اگرچه ویروس نقص ایمنی گربه از بسیاری جهات شبیه ویروس نقص ایمنی انسانها است اما از گربه به انسان منتقل نمی شود. در واقع این ویروس اختصاصی میزبان است و با ویروس ایدز انسان تفاوت های اساسی دارد بنابراین قابلیت انتقال به انسان و آلوده کردن آن را ندارد.

راه حل جلوگیری از بروز علائم عفونت های رتروویروسی گربه ها

در مورد ویروس لوسمی گربه تنها 20 تا 30 درصد موارد کاملاً بهبود پیدا میکنند، یعنی حدود 70 درصد از گربه هایی که در معرض ویروس هستند یا به فرم نهفته و یا به فرم فعال مبتلا میشوند. در مورد ایدز گربه سانان نیز هم در مرحله نهفتگی و هم در مرحله فعال دفع ویروس را داریم؛ ضمن اینکه تضعیف سیستم ایمنی در تمام این مراحل، با شدت مختلف رخ میدهد. بجز در مواردی که بیماری بروز میکند و امید چندانی به بهبود نیست، موارد ابتلای خفیف و موارد نهفته نیازمند تقویت سیستم ایمنی هستند. همچنین تقویت سیستم ایمنی در فاز حاد درگیری با ایدز منجر به هدایت چرخه به سمت نهفتگی میشود و از بروز بیماری جلوگیری به عمل می‌آید. 

یکی از روش های تقویت سیستم ایمنی استفاده از داروی ایمونوپروپوفیت است. داروی ایمونوپروپوفیت یک محصول کاملاً طبیعی است که بر پایه عصاره پروپولیس، شیرین بیان و اکیناسه فرمولاسیون شده است. اکیناسه یا سرخارگل توانایی مهار RNA ویروس های غشاء دار را مهار میکند و از اتصال بسیاری از ویروس ها به سلول های سالم جلوگیری میکند، به همین دلیل کمک میکند تا ویروس در مرحله حاد، دفع شود. علاوه بر این، عصاره گیاه اکیناسه باعث افزایش درصد لنفوسیت ها میشود و به این طریق به ارتقاء ایمنی سلولی سگ و گربه کمک شایانی میکند. درمان بیماری های عفونی با  عصاره اکیناسه بر کنترل فرایند التهابی هم موثر بوده است چرا که اکیناسه تولید IL-4 ،IL-10 و اینترفرون را افزایش میدهد و از انتشار فاکتور نکروز تومور و اینترلوکین IL-1β جلوگیری میکند. فن اتیل استر کافئیک اسید (CAPE) جزء فعال بره موم است که فعالیت ضد ویروسی و ضد سرطانی آن به اثبات رسیده است. بنابراین می‌تواند در دفع رتروویروس ها و جلوگیری از لنفوم ناشی از آن نقش بسزایی داشته باشد. شیرین بیان دارای فلاونوئیدهای فراوان است و از آنجا که فلاونوئیدها کینازهای گیرنده سلولی را مهار میکنند، با مصرف داروی ایمونوپروپوفیت اولین گام از بروز عفونت ویروسی مهار و از اتصال ویروس به سلول جلوگیری میشود.

برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به رپورتاژ محصول ایمونوپروپوفیت مراجعه کنید.

برای اطلاعات بیشتر محصول ایمونوپروپوفیت اینجا کلیک کنید.

برای خرید محصول ایمونوپروپوفیت اینجا کلیک کنید.

بیشتر بدانید
رپورتاژ محصول نوروکالم
عنوان پیشرفته
ساعت مشاوره در روزهای کاری 8:30 تا 10 | 12 تا 13

مشاوره تخصصی آنلاین