تولید کننده داروهای گیاهی، پروبیوتیک ها ، افزودنی های تخصصی خوراک و کنسانتره

ضد کوکسیدیوز مرغ گوشتی: راهنمای کامل برای پرورش‌دهندگان طیور

فهرست مطالب

درمان کوکسیدیوز

ضد کوکسیدیوزها برای پیشگیری و درمان بیماری مهلک کوکسیدیوز در طیور و سایر حیوانات، استفاده می شوند. تعداد زیادی از این داروها تولید شده و هر کدام مکانیزم اثر خاص خود را دارند. بعضی به صورت مخلوط در خوراک مرغ های گوشتی به آنها داده می شود. همچنین برای کنترل بیماری می توان از ضد کوکسیدیوز های محلول در آب نیز استفاده کرد. با توجه به علائم ایجاد شده و شدت بیماری دامپزشکان بهترین گزینه برای درمان را انتخاب می کنند.

کوکسیدیوز یکی از بیماری‌های شایع و پرخطر در مرغ‌های گوشتی است. این بیماری می‌تواند باعث کاهش رشد، افزایش تلفات و خسارات اقتصادی قابل توجهی شود. از دارو های شیمیایی و گیاهی مختلف برای حل این مشکل استفاده می شود. از واکسن‌های زنده یا کشته شده هم برای ایجاد ایمنی در گله‌های مرغ و سایر دام ها، استفاده می شود.

درمان این بیماری در مرغ‌های گوشتی نیازمند استفاده از داروهای ضد کوکسیدیوز، واکسیناسیون و مدیریت بهداشتی مناسب است. استفاده از داروهای گیاهی مخلوط در خوراک مرغ مانند کوکسی‌فیت می‌تواند به عنوان جایگزینی ایمن و مؤثر برای داروهای شیمیایی مورد استفاده قرار گیرد. با رعایت این نکات، می‌توان از بروز کوکسیدیوز جلوگیری کرده و سلامت گله‌ها را تضمین کرد.​

امروزه استفاده از داروهای شیمیایی در پرورش مرغ های گوشتی و تخم گذار ارگانیک در بسیاری از کشور ها ممنوع شده است. لذا بهترین گزینه استفاده از داروهای گیاهی هستند که دوره ی منع مصرف ندارند و مقاومت دارویی ایجاد نمی کنند.

برای اطلاعات بیشتر راجع به ضد کوکسیدیوز کوکسی فیت اینجا را کلیک کنید.

برای خرید داروی ضدکوکسیدیوز کوکسی فیت اینجا را کلیک کنید.

این دارو به شکل مایع خوراکی محلول در آب  کوکسی فیت ال نیز قابل استفاده است. کوکسی فیت ال علاوه بر خواص ضدکوکسیدیوزی در درمان اسهال ناشی از بیماری و بهبود عملکرد گوارشی موثر است.

برای اطلاعات بیشتر راجع به داروی درمان قطعی کوکسیدیوز کوکسی فیت ال کلیک کنید.

برای خرید ضدکوکسیدیوز گیاهی کوکسی فیت ال اینجا را کلیک کنید.

کوکسیدیوز چیست و راه های درمان آن چیست؟

کوکسیدیوز (Coccidiosis) یک عفونت روده شایع در طیوری مثل مرغ ها و بوقلمون ها است که توسط انگل های تک سلولی ایجاد می شود. این انگل ها در مجرای روده زندگی می کنند و تکثیر می شوند و باعث آسیب بافتی می شوند. آسیب حاصله در هضم غذا و جذب مواد مغذی اختلال ایجاد می کند.

علائم بیماری شامل کم آبی، اسهال و خون در مدفوع است. آسیب بافتی ایجاد شده توسط این بیماری خطرناک می‌تواند پرنده آسیب‌دیده را مستعد عفونت با باکتری‌هایی مانند کلستریدیا (Clostridia) و سالمونلا (Salmonella) کند.

پرندگان آلوده به کوکسیدیا ممکن است اووسیست ها را برای مدت روزها یا هفته ها در مدفوع خود داشته باشند. اووسیست‌ها (Oocysts) شکل مقاوم و غیر فعال انگل‌های کوکسیدیایی هستند که در محیط یا مدفوع دفع می‌شوند و قابلیت آلوده کردن سایر حیوانات را دارند. آن‌ها نوعی تخم انگل به حساب می‌آیند.

درمان کوکسیدیوز در مرغ‌های معمولی معمولاً با استفاده از داروهای ضد کوکسیدیوز شیمیایی مانند آمپرولیوم، دیکلازوریل یا یونوفورها انجام می‌شود که به صورت خوراکی در آب یا دان مصرف می‌شوند. اما در پرورش مرغ‌های ارگانیک که استفاده از داروهای شیمیایی مجاز نیست، بیشتر از روش‌های طبیعی مانند داروی های گیاهی، مکمل‌های پروبیوتیک، بهبود تغذیه، رعایت بهداشت بستر و واکسیناسیون استفاده می‌شود. در هر دو روش، کنترل رطوبت و تمیزی محیط نقش بسیار مهمی در پیشگیری و کاهش شدت بیماری دارد.

بهترین داروی ضد کوکسیدیوز

در اینجا به معرفی چند داروی موثر برای بیماری اشاره می کنیم اما تمام دارو ها را بررسی نمی کنیم. برای اطلاعات بیشتر به مقاله ی دارو های ضد کوکسیدیوز مراجعه نمایید. در ایران، بهترین داروی ضد کوکسیدیوز برای مرغ‌های گوشتی بسته به نوع پرورش (ارگانیک یا معمولی)، شرایط گله و مقاومت انگل‌ها انتخاب می‌شود. در ادامه به تفکیک، گزینه‌های رایج و مؤثر را معرفی می‌کنم:

برای مرغ‌های گوشتی معمولی (غیر ارگانیک) از داروهای زیر استفاده می شود:

  1.     آمپرولیوم (Amprolium)

این دارو رایج‌ترین داروی ضد کوکسیدیوز در ایران است. مصرف آن به این گونه است که در آب آشامیدنی استفاده می‌شود.

  1.     دیکلازوریل(Diclazuril)
  2.     سالوینومایسین (Salinomycin)

از گروه یونوفورها می باشد. در جیره غذایی مخلوط می‌شود.

  1.     لازالوسید (Lasalocid)
  2.     تولترازوریل (Toltrazuril)

برای مرغ‌های گوشتی ارگانیک از روش های دیگری که در ذیل معرفی کرده ایم، استفاده می شود:

  1.     داروهای گیاهی ضدکوکسیدیوز

داروهای گیاهی مثل (کوکسی‌فیت وکوکسی فیت ال) به دلیل منشأ طبیعی خود، معمولاً فاقد باقیمانده دارویی در گوشت و تخم‌مرغ هستند. این ویژگی موجب افزایش ایمنی مصرف‌کننده نهایی و کاهش نگرانی‌های مرتبط با سلامت عمومی می‌شود. در ضمن استفاده طولانی‌ مدت از داروهای شیمیایی می ‌تواند موجب ایجاد مقاومت دارویی در انگل‌ های عامل کوکسیدیوز گردد. نکته ی مهم این است که داروهای شیمیایی ممکن است موجب بروز عوارض جانبی مانند آسیب به کبد، کلیه و اختلال در جذب مواد مغذی شوند.

در حالی که داروهای گیاهی، به دلیل طبیعی بودن ترکیبات ‌شان، عوارض جانبی بسیار کمتری داشته و با فیزیولوژی بدن طیور سازگاری بیشتری دارند.

  1.     پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها

پروبیوتیک‌ها و پری‌بیوتیک‌ها از طریق تقویت سلامت دستگاه گوارش و افزایش ایمنی میزبان، نقش بسیار مؤثری در پیشگیری و کاهش شدت بیماری کوکسیدیوز دارند. پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده و مفیدی هستند که اگر به اندازه کافی مصرف شوند، در روده ساکن می‌شوند و فواید زیادی برای بدن دارند. آن‌ها معمولاً شامل گونه‌هایی از پروبیوتیک لاکتوباسیلوس (Lactobacillus) هستند.

پروبیوتیک‌ها با اشغال گیرنده‌های اپی‌تلیال روده، مانع اتصال اووسیست‌های کوکسیدیا به سلول‌های میزبان می‌شوند. بسیاری از پروبیوتیک‌ها اسیدلاکتیک تولید می‌کنند و موجب کاهش pH محیط روده می‌شوند، که شرایط را برای تکثیر انگل‌های کوکسیدیایی نامناسب می‌سازد. می توان برای کمک به بهبودی بیماری مهلک کوکسیدیوز از پروبیوتیک هایی نظیر مکمل سین بیوتیک MLC استفاده کرد.

برای اطلاعات بیشتر راجع به سین بیوتیک MLC کلیک کنید.

برای خرید مکمل محلول در آب سین بیوتیک کلیک کنید.

بیشتر بدانید
6 بیماری قلبی رایج در سگ ها
عنوان پیشرفته
ساعت مشاوره در روزهای کاری 8:30 تا 10 | 12 تا 13

مشاوره تخصصی آنلاین