تولید کننده داروهای گیاهی، پروبیوتیک ها ، افزودنی های تخصصی خوراک و کنسانتره

درمان کوکسیدیوز

آخرین تحقیقات راجع به درمان کوکسیدیوز طیور در سال 2025 نشان می دهد که استراتژی های مهمی برای مبارزه با این عفونت انگلی روده طیور (مرغ و بوقلمون و …) بکار گرفته می شود. استفاده از پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها به عنوان یک راهکار برای پیشگیری و درمان در سال های اخیر پیشنهاد شده است. همچنین استفاده از دارو های ضدکوکسیدیوز که از مواد موثره گیاهان تولید شده اند در حال رواج است. این دارو ها بر خلاف دارو های شیمایی نظیر تولترازوریل، آمپرولیوم، و سایر داروهای مشابه که برای درمان کوکسیدیوز استفاده می شوند، دوره ی منع مصرف ندارند. دوره منع مصرف دارو (که به آن دوره پاک‌سازی هم گفته می‌شود) به مدت زمانی اطلاق می‌شود که باید پس از مصرف دارو و قبل از استفاده از محصولاتی مانند گوشت، تخم‌مرغ یا شیر از حیوانات سپری شود. در این دوره، دارو نباید مصرف شود تا از بدن حیوان بطور کامل خارج شود و سطح دارو در بدن به حدی کاهش یابد که دیگر خطرات بهداشتی برای انسان نداشته باشد.

کوکسیدیوز یک بیماری انگلی است که باعث اسهال، کاهش وزن، افت تولید و افزایش تلفات در طیور می شود.  این بیماری‌ عمده ترین چالش در پرورش طیور است که توسط گونه های مختلف انگل های آیمریا (Eimeria) ایجاد می شود. علائم کوکسیدیوز در مرغ ها شامل اسهال خونی یا آبکی، بی حالی، پرهای ژولیده و کاهش اشتها می باشد که به طور بالقوه منجر به کاهش وزن و کاهش تولید تخم می شود.

تصویر روش های نوین درمان کوکسیدیوز در طیورتصویر روش های نوین درمان کوکسیدیوز در طیور

درمان کوکسیدیوز با پروبیوتیک و پری بیوتیک 

نشان داده شده است پروبیوتیک‌ها و پری‌بیوتیک‌ها هر دو نقش مهمی در مدیریت و درمان کوکسیدیوز دارند. آنها با تأثیر بر میکروبیوم روده و تقویت سیستم ایمنی می‌توانند به کاهش شدت بیماری و پیشگیری از ابتلا به کوکسیدیوز کمک کنند. پروبیوتیک هایی مانند گونه های لاکتوباسیلوس کازئی با تحریک پاسخ‌های ایمنی، شدت عفونت‌های کوکسیدیایی را کاهش می‌دهند و از طرفی تاثیرات مثبتی بر عملکرد رشد حیوان دارند. ترکیب پروبیوتیک ها با پری بیوتیک ها (سین بیوتیک)، به دلیل اثرات هم افزایی (سینرژیسم)، در کنترل کوکسیدیوز موثرتر هستند.

این میکروارگانیسم ها می توانند در مبارزه با کوکسیدیوز موثر واقع شوند. اثرات پروبیوتیک ها را می توان به 4 دسته تقسیم کرد که در ذیل به آن اشاره می کنیم:

  1. رقابت با انگل‌ها: پروبیوتیک‌ها می‌توانند با ایجاد یک محیط روده‌ای رقابتی، جایگاه‌های اتصال انگل‌ را مسدود کنند. این رقابت باعث می‌شود که انگل‌ها به سختی بتوانند به روده متصل شده و تکثیر شوند.
  2. تقویت سیستم ایمنی : پروبیوتیک‌ها می‌توانند با تحریک پاسخ‌های ایمنی بدن، از جمله تولید آنتی‌بادی‌ها و افزایش فعالیت ماکروفاژها، به مقابله با عفونت‌های انگلی کمک کنند.
  3. تولید اسیدهای آلی: پروبیوتیک‌ها اسیدهای آلی مانند اسید لاکتیک تولید می‌کنند که می‌تواند محیط روده را اسیدی کرده و رشد انگل‌ را مهار کند.
  4. کاهش التهاب روده: پروبیوتیک ها با کاهش التهاب و آسیب به دیواره روده، به بهبود عملکرد گوارشی و جذب بهتر مواد مغذی کمک می‌کنند.

همچنین پری بیوتیک ها نیز می توانند به 3 طریق در پیشگیری و درمان کوکسیدیوز طیور مفید باشند که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

  • تقویت فلور میکروبی روده: پری‌بیوتیک‌ها به تغذیه و رشد میکروب‌های مفید کمک می‌کنند که موجب رقابت آن‌ها با میکروب‌های مضر، از جمله انگل‌ها، می‌شود.
  • افزایش تولید اسیدهای چرب کوتاه‌زنجیره‌ای (SCFA): پری بیوتیک ها با افزایش تولید اسیدهای چرب کوتا زنجیره توسط میکروب های مفید روده، به تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت روده کمک کرده و می‌توانند رشد انگل‌های آیمریا را مهار کنند و اینگونه از بیماری کوکسیدیوز طیور جلوگیری کنند.
  • تقویت سلامت روده و کاهش التهاب: پری‌بیوتیک‌ها به تقویت سلامت روده و حفظ تعادل میکروبی کمک می‌کنند، که می‌تواند از ایجاد التهابات و آسیب‌های روده‌ای ناشی از کوکسیدیوز جلوگیری کند.

مکمل سین بیوتیک MLC بصورت پودر محلول در آب و حاوی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس و پری بیوتیک دکستران الیگوساکارید است. این مکمل علاوه بر اثرات مثبتی که در پیشگیری و درمان کوکسیدیوز طیور دارد برای تقویت فلور میکروبی دستگاه گوارش و بهبود کیفیت گوشت و تخم مرغ استفاده می شود.

برای اطلاعات بیشتر مکمل سین بیوتیک MLC کلیک کنید.

برای خرید مکمل پروبیوتیک سین بیوتیک MLC کلیک کنید.

تصویر روش های نوین درمان کوکسیدیوز در طیور

درمان کوکسیدیوز با داروهای گیاهی

استفاده از گیاهان دارویی در درمان کوکسیدیوز، به ویژه در دام و طیور، به عنوان یک گزینه جایگزین برای داروهای شیمیایی مورد توجه قرار گرفته است. گیاهان دارویی مانند سیر، جفت بلوط و آرتمیزیا آنوا خواص ضدکوکسیدیوزی قوی دارند و می‌توانند به کنترل این بیماری کمک کنند. ترکیبات موثره گیاهان بر مراحل مختلف چرخه زندگی انگل تاثیر گذاشته و آن را مهار میکند. در ادامه به 5 علت برتری داروهای گیاهی نسبت به داروهای شیمیایی می پردازیم.

  1. کمترین عوارض جانبی: داروهای گیاهی معمولاً عوارض کمتری نسبت به داروهای شیمیایی دارند.
  2. حمایت از سیستم ایمنی : برخی از داروهای گیاهی می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند و به حیوانات کمک کنند تا به صورت طبیعی با عفونت مبارزه کنند.
  3. قابلیت تجدیدپذیری و پایداری : گیاهان معمولاً منابع تجدید پذیر هستند و مصرف آن‌ها به محیط زیست آسیب کمتری می‌زند. برخلاف داروهای شیمیایی که ممکن است منجر به آلودگی منابع آب و خاک شوند.
  4. کاهش هزینه‌ها: داروهای گیاهی مورد استفاده در درمان کوکسیدیوز ممکن است هزینه کمتری نسبت به داروهای شیمیایی داشته باشند. همچنین اثربخشی بالای این ترکیبات نیاز به تکرار مصرف دارو را کاهش می دهد. از طرفی اثرات مثبت این داروها بر عملکرد رشد و تولید در پوشش هزینه های تولید موثر است.
  5. عدم ایجاد مقاومت ضدمیکروبی: استفاده از داروهای گیاهی به طور معمول خطر ایجاد مقاومت در انگل‌ها را کمتر می‌کند، زیرا گیاهان دارای ترکیبات متعدد و پیچیده‌ای هستند که می‌توانند با مکانیسم‌های مختلف اثر کنند. به همین دلیل مقاوم شدن انگل در برابر تمامی این ترکیبات عملا غیر ممکن است.

تصویر روش های نوین درمان کوکسیدیوز در طیور

درمان قطعی بیماری کوکسیدیوز طیور

در طی 60 سال گذشته از داروهای شیمیایی زیادی نظیر تولترازویل (Toltrazuril)، آمپرولیوم (Amprolium)، مادورامایسین (Maduramycin)، نیکاربازین (Nicarbazin) و … برای درمان کوکسیدیوز طیوری نظیر مرغ و بوقلمون استفاده شده است. اکثر ضدکوکسیدیوزهای شیمیایی از ابتدا ورودشان تاکنون دستخوش ایجاد مقاومت های ضدمیکروبی در انگل ها و کاهش کارآیی آنها شده اند. علاوه بر این هر یک از آن ها دارای عوارض جانبی و اثرات منفی بر عملکرد و تولید پرنده هستند. برای مثال امپرولیوم می تواند باعث اختلالات گوارشی نظیر تهوع، استفراغ و اسهال و کاهش اشتها شود.  موننسین (Monensin) یکی دیگر از داروهای ضد کوکسیدیوز است که با وجود اینکه استفاده از آن در دام و طیور رایج است دارای عوارض جانبی زیادی است. این دارو در دوز های بالا باعث مسمومیت قلبی و ایجاد علائمی مانند بی‌نظمی ضربان قلب (آریتمی) و کاهش فشار خون می شود همچنین اثرات مخربی روی دستگاه گوارش، کلیه و سیستم تنفسی دارد.

از این رو تقویت سیستم ایمنی و دستگاه گوارش پرنده قدم اول در پیشگیری از کوکسیدیوز است که استفاده از سین بیوتیک ها برای این هدف گزینه مناسبی می باشد. ضدکوکسیدیوزهای گیاهی مانند کوکسی فیت (پودر مخلوط در خوراک) یا کوکسی فیت ال (ضدکوکسیدیوز محلول در آب) نیز در هنگام درگیری با بیماری برای درمان و یا در طول دوره پرورش با هدف پیشگیری قابل استفاده هستند و عوارض جانبی نخواهند داشت و علاوه بر آن بدلیل دارا بودن ترکیبات گیاهی مانند فلاونوئیدها و پلی فنول ها به رشد و تولید حیوان نیز کمک می کنند.

برای اطلاعات بیشتر راجع به درمان کوکسیدیوز با کوکسی فیت و کوکسی فیت ال کلیک کنید.

برای خرید ضد کوکسیدیوز های کوکسی فیت و کوکسی فیت ال روی نام آنها کلیک کنید.

 

بیشتر بدانید
اولین مورد انسانی ابتلا به ویروس آنفولانزای H7N4 در چین
عنوان پیشرفته
ساعت مشاوره در روزهای کاری 8:30 تا 10 | 12 تا 13

مشاوره تخصصی آنلاین