تولید کننده داروهای گیاهی، پروبیوتیک ها ، افزودنی های تخصصی خوراک و کنسانتره

غذا دادن به سگ های ولگرد؛ مهربانی یا ناآگاهی!

فهرست مطالب

متاسفانه دلسوزی بیجا و برخاسته از نا آگاهی، ما را با معضل جدی کنترل جمعیت سگ های ولگرد و افزایش میزان حیوان گزیدگی رو به رو کرده است. از طرفی حامیان حیوانات معتقدند که کشتار سگ ها ناعادلانه و برخلاف موازین اخلاقی و حقوق حیوانات است و از طرفی دیگر غذا و پناه دادن به این حیوانات باعث فراهم کردن فرصت زاد و ولد هر چه بیشتر آن ها شده است. 

در ادامه به بررسی باید ها و نباید های غذا دادن به سگ های ولگرد می پردازیم و از خطرات بالقوه آن صحبت میکنیم.

غذا دادن به سگ های ولگرد چه فوایدی دارد؟

طبق تعریف، به هر سگی که تحت سرپرستی دائم هیچکس نباشد، سگ ولگرد گفته میشود. این سگ ها عموماً خارج از شهر و در حومه زندگی میکنند اما وقتی جمعیتشان زیاد شود به شهر می آیند و آزادانه در کوچه و خیابان پرسه می زنند.

عوامل مختلفی در طبیعت باعث کنترل جمعیت سگ ها و تعدیل اکوسیستم میشود. بنابراین غذا دادن به سگ های ولگرد جز ضرر محیطی و در معرض قرار دادن سلامت انسان ها پیامد دیگری ندارد! غذا دادن به حیواناتی که وحشی هستند و خارج از خانه، زندگی میکنند فقط در صورتی پذیرفته شده است که گونه ای در حال انقراض باشد. اما حتی این مورد هم باید تحت نظر محیط بان یا کارشناس محیط زیست انجام شود. 

این موارد فقط مختص سگ ها نیست. حتی غذا دادن به پرندگان هم مستلزم شناخت گونه پرنده است. مثلا اگر در زمستان به پرنده مهاجری که از پرواز جا مانده غذا بدهیم، این پرنده دیگر به سرزمین خودش برنمی گردد و این برای محیط زیست مخرب است.

غذا دادن به سگ های ولگرد چه معایبی دارد؟

از بین بردن چرخه مهاجرت حیوانات

مهاجرت یک بخش از زندگی حیوانات حیات وحش است. همیشه یک عامل منفی محیطی حیوانات را به این کار ترغیب میکند. مثلا پرنده ها با تغییر دمای محیط از جایی که سرد است به محیط گرم تر می روند تا خود را از عامل مضر تنش سرمایی نجات دهند. حالا تصور کنید یکی از ما، نزدیک به پنجره اتاقمان بخاری روشن کنیم و هر روز صبح باقی مانده برنج دیشب را برای پرنده های سرما زده بریزیم. با این کار عاملی که سبب مهاجرت بوده از بین بردیم و باعث بقا پرندگانی شدیم که باید در طبیعت حذف میشدند. در مورد سگ ها هم همینطور است. با غذارسانی بی حساب و کتاب و دسترسی سگ های ولگرد به منابع غذایی جدید، رفتار مهاجرتی سگ های ولگرد را با اختلال مواجه کرده اید. بنابراین سگ های ولگرد با خیال راحت همانجا می ماند و زاد و ولد می کنند.

افزایش بیماری در حیوان و انسان ها

ما با حیواناتی که در اطرافمان زندگی میکنند ارتباط تنگاتنگ زیستی داریم. هر کاری که میکنیم و بر حیوانات تاثیر می گذارد عملا بر خود ما هم موثر است. برای مثال وقتی شما یک کیسه آشغال مرغ یا گوشت را در یک محیط میگذارید و مرتبا این کار را تکرار میکنید، در واقع آن محل را به مرکز تجمع سگ های ولگرد تبدیل کرده اید. این کار موجب گردهمایی سگ های ولگرد و افزایش احتمال سرایت بیماری و انگل ها میان آنان میشود. با افزایش بیماری در جمعیت حیوانات ساکن در زیست بوم ما، احتمال گسترش بیماری های مشترک نیز بیشتر خواهد شد.

سگ ها مهمترین عامل انتقال بیماری کشنده هاری (Rabies) به انسان هستند

ایجاد اعتماد و افزایش احتمال شکار شدن حیوان

برخلاف تصور عموم؛ غذارسانی به حیوانات احتمال شکار شدن آنها را افزایش میدهد. اما این چطور ممکن است؟

شما با اعتمادی که ایجاد می کنید، ترس حیوان را نسبت به شکارچی ها کمتر میکنید و رفته رفته واکنش ذاتی حیوان را نسبت به شکارچی از بین میبرید. 

پرخاشگر کردن سگ های ولگرد

سگ های ولگرد خیلی زود شرطی میشوند. وقتی سگ های ولگرد به غذا گرفتن از انسان ها عادت میکنند یاد میگیرند که هر انسانی باید حامل مواد غذایی باشد! و اگر این انتظار برآورده نشود عصبانی خواهد شد!

تجربه ثابت کرده است که دخالت بیش از حد انسان در طبیعت، عواقب بد جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.

بر هم خوردن جمعیت حیوانی اکوسیستم و افزایش زاد و ولد حیوانات

غذا دادن به سگ های ولگرد قدرت بقا و زاد و ولد آن ها را افزایش میدهد. بنابراین پس از مدتی جمعیت سگ های ولگرد افزایش می یابد. افزایش جمعیت سگ ها و گربه های ولگرد به سایر موجودات اکوسیستم آسیب جدی وارد میکند. برای مثال گربه های ولگرد سالانه 3.1 الی 4 میلیون پرنده را در ایالات متحده آمریکا می کشند. افزایش جمعیت گربه قطع به یقین این آمار را افزایش میدهد.

وابستگی حیوان به انسان

یکی از مهمترین جنبه های مخرب غذا دادن به سگ های ولگرد، اهلی کردن حیوانات وحشی است. به این ترتیب شما سگ هایی که تحت سرپرستی شما نیستند را به خود وابسته کرده اید و کم کم رفتار جستجوی غذا را در آنها کور کرده اید. حیوانی که به شما وابسته باشد، روزی که شما در طبیعت کنار او نباشید، میمیرد! 

افزایش گاز کربن دی اکسید

هر چه مصرف گوشت موجودات کره زمین بیشتر باشد، تولید گاز کربن دی اکسید هم بیشتر خواهد شد. به این ترتیب شما با تقدیم گوشت بیشتر به سگ های ولگرد به گرمایش زمین دامن میزنید.

با سگ های ولگرد چه کنیم؟

تجربه ثابت کرده است که دخالت بیش از حد انسان در طبیعت، عواقب بد جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. انتخاب طبیعی حیوان ضعیف یا مریض را از بین میبرد تا بقای یک گونه را حفظ کند. مادر گربه ها بچه ضعیف تر را به حال خود رها می کند تا بمیرد. عنکبوت ماده جفت خود را میخورد. همستر بچه کوچک جثه تر را میخورد. این طبیعت موجودات است و بهم زد آن اکوسیستم و محیط زیست را به هم میریزد.

بیشتر بدانید
علت و درمان پرکنی در طوطی ها
عنوان پیشرفته
ساعت مشاوره در روزهای کاری 8:30 تا 10 | 12 تا 13

مشاوره تخصصی آنلاین