تولید کننده داروهای گیاهی، پروبیوتیک ها ، افزودنی های تخصصی خوراک و کنسانتره

باید ها و نباید های استفاده از داروهای ضد کوکسیدیوز

فهرست مطالب

ضد کوکسیدیوز چیست؟

بیماری کوکسیدیوز موجب کاهش تولید، راندمان و عملکرد گله شده و به همین دلیل بزرگ ترین و مهلک ترین بیماری انگلی در صنعت طیور محسوب می شود. ضد کوکسیدیوزها به صورت های مختلفی از قبیل مکمل خوراکی، محلول در آب، پودر، داروهای شیمیایی و داروهای گیاهی در بازار عرضه می شوند. استفاده بی رویه از ضد کوکسیدیوز های شیمیایی سبب ایجاد مقاومت میکروبی و عدم کارکرد آن در آینده می شود.

تصویر باید ها و نباید های استفاده از دارو های ضد کوکسیدیوز

درمان قطعی کوکسیدیوز

برای درمان قطعی کوکسیدیوز فقط به داروها تکیه نکنیم و بدانیم همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. در زیر به 5 روش برای مدیریت بیماری کوکسیدیوز اشاره می کنیم.

  1. استفاده از داروهای ضد کوکسیدیال
  2. داروهای گیاهی و طبیعی
  3. واکسیناسیون (اقدامات پیشگیرانه)
  4. بهبود امنیت زیستی و مدیریت مزرعه
  5. پروبیوتیک ها و تقویت سلامت روده

ضد کوکسیدیوز گیاهی

ثابت شده است که برخی از ترکیبات گیاهی تاثیر فراوانی بر کوکسیدیوز دارند و برای پیشگیری و درمان آن می توان از داروهای گیاهی استفاده کرد. در حالی که داروهای ضد کوکسیدیوز شیمیایی معمولاً برای پیشگیری و درمان استفاده می‌شوند، نگرانی‌ها در مورد مقاومت دارویی و باقی‌مانده‌های دارویی باعث گسترش علاقه به جایگزین‌های گیاهی شده است.

برای مثال از ترکیبات موثره موجود در عصاره های سیر، بلوط و آرتمیزیا آنوا برای اثرات ضدانگلی، ضد اسهال و تقویت دستگاه گوارش استفاده می شود که می تواند پیشگیری و درمان خوبی برای بیماری کوکسیدیوز در دام و طیور باشد. برای سال‌های متمادی، صنعت طیور و دام تقریباً به طور کامل به استفاده از داروهای ضد کوکسیدیوز شیمیایی برای کنترل کوکسیدیوز، این بیماری روده‌ای عمده مرغ که ناشی از انگل‌هایی از جنس Eimeria است، وابسته بوده است.

تصویر باید ها و نباید های استفاده از دارو های ضد کوکسیدیوز

انواع داروهای ضد کوکسیدیوز

داروهای ضدکوکسیدیوز را می توان بر اساس نحوه عملکرد و ترکیب شیمیایی آنها به انواع مختلفی طبقه بندی کرد که در زیر به انواع اصلی آن که مورد استفاده در صنعت طیور و دام می باشد اشاره می کنیم:

  1. یونوفورها (آنتی بیوتیک های پلی اتر):

 این داروها تعادل یونی را در انگل های ایمریا مختل کرده و منجر به مرگ آنها می شود. آنها معمولاً در خوراک به عنوان عوامل پیشگیری کننده استفاده می شوند. از آنها نمی توان با آنتی بیوتیک های خاص استفاده کرد.

  1. ضد کوکسیدیوزهای سنتتیک:

این داروها به طور مستقیم به انگل در مراحل مختلف چرخه زندگی آن حمله می کنند.  انگل ها می توانند در طول زمان مقاومت ایجاد کنند.

  1. سولفونامیدها:

این داروها سنتز اسید فولیک را مهار می کنند و از تولید مثل انگل جلوگیری می کنند. مشکل این داروها گسترش سریع مقاومت های دارویی نسبت به آن هاست. به همین دلیل برای درمان موثر به دوزهای بالای این دارو نیاز است. این داروها همچنین می توانند در موارد مصرف بیش از حد مسمومیت ایجاد کنند.

  1. مشتقات تریازین (Triazine):

این مدل داروها (مثل تولترازوریل و دیکلازوریل) با عملکرد میتوکندری تداخل ایجاد کرده و انگل های ایمریا را از بین می برند. این درمان می تواند گران باشد. از این روش بیشتر در درمان استفاده می شود نه پیشگیری. مقاومت نسبت به این داروها نیز در حال گسترش است.

  1. درمان های ترکیبی

برای کاهش مقاومت باکتریایی، برخی از داروها برای اثربخشی بیشتر با هم ترکیب می شوند. باید با دقت دوز درستی از این دارو مصرف شود تا از مسمومیت جلوگیری شود.

تصویر باید ها و نباید های استفاده از دارو های ضد کوکسیدیوز

بهترین داروی ضد کوکسیدیوز

دارو های گیاهی بهترین انتخاب برای درمان کوکسیدیوز می باشد زیرا طب گیاهی به طور فزاینده ای به عنوان یک جایگزین موثر و ایمن برای درمان و پیشگیری شناخته می شود. این داروها محدودیت ها و مشکلات مربوط به مصرف ضدکوکسیدیوزهای شیمیایی را ندارد. داروهای گیاهی حاوی چندین ترکیب مختلف و متنوع می باشند که هریک با مکانیسم خاص خود بر انگل مسبب کوکسیدیوز اثر می گذارد. این موضوع سبب می شود انگل نتواند نسبت به همه ترکیبات موجود در یک دارو مقاومت ایجاد کند.

لازم به ذکر است داروهای ضد کوکسیدیوز شیمیایی بقایای دارو را در گوشت و تخم مرغ باقی می گذارند که می تواند برای مصرف کنندگان مضر باشد. داروهای گیاهی طبیعی هستند و هیچ گونه باقیمانده سمی از خود باقی نمی گذارند و آن را به انتخاب ایمن تری برای انسان و حیوانات تبدیل می کند.

برای اطلاعات بیشتر راجع به کوکسی فیت اینجا را کلیک کنید

برای خرید کوکسی فیت اینجا را کلیک کنید

تصویر باید ها و نباید های استفاده از دارو های ضد کوکسیدیوز

قوانین و مقررات استفاده از دارو های ضد کوکسیدیوز

استفاده از دارو های شیمیایی امروزه در بسیاری از کشور ها منع مصرف دارد زیرا دارای عوارض جانبی می باشد. علیرغم استفاده از داروهای ضد کوکسیدیوز در برنامه های دارویی مداوم، خسارات جهانی عمدتاً به دلیل کوکسیدیوز در طیور گوشتی تا 750 میلیون دلار تخمین زده می شود. گسترش عظیم تولید جوجه های گوشتی طی دهه اخیر در ایالات متحده آمریکا باعث شده استفاده از داروهای ضد کوکسیدیوز در بازار جهانی افزایش چشم گیری داشته باشد.

در ایالات متحده، سازمان غذا و دارو (FDA) مسئول تأیید، نظارت و تنظیم میزان مصرف این داروها در صنعت دامپروری است. در اتحادیه اروپا، آژانس دارویی اروپا (EMA) و مقررات کمیسیون اروپا کنترل دقیقی بر مجوزهای استفاده از داروهای ضد کوکسیدیوز اعمال می‌کنند. در برخی کشورها، مانند اتحادیه اروپا، استفاده از برخی داروهای ضد کوکسیدیوز در خوراک طیور با محدودیت یا ممنوعیت مواجه شده است، به‌ویژه داروهایی که ممکن است به عنوان آنتی‌بیوتیک در بدن عمل کرده و موجب ایجاد مقاومت میکروبی شوند.

در بسیاری از کشورها، دوره منع مصرف (Withdrawal Period) برای این داروها تعیین شده است، به این معنی که مصرف آن‌ها باید پیش از کشتار متوقف شود تا از باقی‌ماندن مواد دارویی در گوشت و تخم‌مرغ جلوگیری شود. همچنین، حداکثر باقی‌مانده مجاز (MRL – Maximum Residue Limit) در محصولات دامی تعیین شده تا از ایمنی غذایی اطمینان حاصل شود.

با توجه به نگرانی‌ها در مورد باقی‌مانده‌های دارویی و ایجاد مقاومت ضد آنتی بیوتیکی، رویکردهای جایگزین مانند واکسیناسیون و استفاده از محصولات گیاهی مورد توجه قرار گرفته است.

کوکسی فیت ال بهترین داروی ضد کوکسیدیوز

شرکت ماکیان دام پارس پس از سال ها تحقیق و توسعه با تولید داروی ضد کوکسیدیوز گیاهی کوکسی فیت قدم موثری در راستای جایگزین کردن داروهای شیمیایی با ترکیبات موثرتر و ایمن تر برداشته است. این دارو در دو شکل پودری و محلول در آب تولید شده است و دارای گیاهان سیر، بلوط و آرتمیزیا می باشد. کوکسی فیت با کنترل و ممانعت از رشد و تکثیر اووسیست های کوکسیدیا در مراحل نخست سبب توقف کار انگل و جلوگیری از انتقال آلودگی می شود و باعث پیشگیری و درمان کوکسیدیوز در انواع طیور می گردد.

برای اطلاعات بیشتر راجع به کوکسی فیت ال اینجا را کلیک کنید.

برای خرید این کوکسی فیت ال، داروی ضد کوکسیدیوز اینجا را کلیک کنید.

بیشتر بدانید
بررسی کامل سرطان های دستگاه ادراری سگ و گربه
عنوان پیشرفته
ساعت مشاوره در روزهای کاری 8:30 تا 10 | 12 تا 13

مشاوره تخصصی آنلاین