تولید کننده داروهای گیاهی، پروبیوتیک ها ، افزودنی های تخصصی خوراک و کنسانتره

بهترین داروی ضد کوکسیدیوز برای کبوتر

فهرست مطالب

عفونت های انگلی در پرندگان

عفونت های انگلی در کبوترها توسط انگل های مختلفی ایجاد می شود که شایعترین آن ها کوکسیدیا و تریکوموناس است. این عفونت ها سبب کاهش وزن، ضعف، اسهال، افت کیفیت پرها و کاهش عملکرد در کبوترها می شود. انتقال این انگل‌ها اغلب از طریق تماس با فضولات آلوده، غذا و آب آلوده انجام می شود. پیشگیری از عفونت‌های انگلی در کبوترها با رعایت بهداشت محیط، تغذیه مناسب، و درمان دوره‌ای با داروهای ضدانگلی مناسب تحت نظر دامپزشک امکان‌پذیر است. درمان به‌ موقع و مدیریت دقیق محیط زندگی پرنده‌ها نقش مهمی در کنترل و کاهش اثرات منفی عفونت‌های انگلی دارد.

انواع عفونت های انگلی در کبوتر

بیماری انگل پرندگان با توجه به انواع مختلف و تاثیرات متفاوتی که دارند میتوانند سلامت پرندگان را تا حد زیادی تحت تاثیر خود قرار دهند.

انواع انگل پرندگان عبارتند از:

ژیاردیازیس (GIARDIASIS) یا انگل معده:

این بیماری که توسط انگل ژیاردیا ایجاد میشود، روده پرندگان را تحت تاثیر خود قرار میدهد و میتواند حتی تا ماه ها هم در در مدفوع پرنده مبتلا شده زنده بماند و به پرندگان دیگر هم منتقل شود. این انگل از طریق آشامیدن و حمام کردن با آب آلوده، مدفوع پرنده ناقل، ترشحات دهان و بینی پرنده منتقل میگردد. از علائم این انگل میتوان به خارش، بی اشتهایی، پرکنی و کاهش وزن شدید اشاره کرد.

کوکسیدیوز (COCCIDIOSIS) یا انگل روده:

کوکسیدیوز توسط انگل های آیمریا ایجاد می شود. این بیماری مستقیما روده پرنده را درگیر میکند به طوری که با گذشت زمان بافت دیواره روده را به طور کامل از بین برده و باعث ایجاد رسوب در آن منطقه میشود. راه انتقال این بیماری از طریق غذا و آب آلوده میباشد. علائمی که این بیماری از خود بروز میدهد عبارتند از کاهش وزن و اشتها شدید، اسهال و استفراق و همچنین بیحالی و افسردگی.

تریکومونیازیس (TRICHOMONIASIS)،خوره کبوتر یا انگل دهان:

این بیماری توسط انگل تریکوموناس ایجاد شده و از طریق آشامیدن آب آلوده، به صورت مادرزادی از مادر به جوجه، تماس مستقیم با پرنده مبتلا به پرندگان دیگر منتقل میشود.

کریپتوسپوریدیوز (CRYPTOSPORIDIOSIS) یا انگل گوارش:

این انگل معمولا در پرندگانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند به وجود می آید. به طوری که با تحت تاثیر قرار دادن سیستم گوارشی، تنفسی و مجرای ادراری باعث کاهش وزن و اشتها، تنگی نفس و ایجاد مشکل در دفع ادرار و مدفوع پرنده میشود. متاسفانه راه تشخیص این بیماری بسیار دشوار بوده و مقاومت بسیار زیادی دربرابر مواد شیمیایی دارد به همین منظور همچنان راه درمان و دارو مشخصی برای این بیماری درنظر گرفته نشده است.

برای اطلاعات بیشتر محصول تقویت کننده سیستم ایمنی ایمونوپروپوفیت اینجا کلیک کنید.

برای خرید محصول تقویت کننده سیستم ایمنی ایمونوپروپوفیت اینجا کلیک کنید.

انگل های خارجی:

بیشترین نوع گزارش شده از انگل پرندگان همین انگل های خارجی هستند. این بیماری از طریق شپش، کنه و کک ها به پرندگان منتقل میشوند و به راحتی پرنده را درگیر بیماری میکنند. از تاثیرات این بیماری میتوان به خارش، ریزش پر و التهاب پوست اشاره کرد.

کوکسیدیوز در کبوتر

به طور کلی، کوکسیدیوز یک بیماری نسبتاً شایع در میان کبوترها است. این بیماری، روده های کبوترها را تحت تاثیر قرار می دهد. این عامل پاتوژن، در بدن اکثر کبوترها وجود دارد. عفونت انگلی کوکسیدیوز بیشتر در کبوترهای جوان دیده می شود. ابتلا به این اختلال، در کبوترهای بالغ،چندان شایع نیست. این انگل، از طریق مدفوع کبوتر منتقل می شود. همچنین می تواند از طریق منابع غذایی و آب مشترک، بین کبوترها نیز منتقل شود. استرس در بروز این بیماری نقش مهمی دارد. این انگل ها، اغلب در روده ها یافت می شوند، اما در کلیه ها، کبد و سایر اندام های کبوتر نیز وجود دارند.

علائم کوکسیدیوز درکبوتر ها

کبوتر بسته به شدت درگیری با بیماری ممکن است علائم زیر را نشان دهد:

  • اسهال شدید سبز رنگ یا اسهال خونی
  • بی اشتهایی
  • کاهش وزن کبوتر
  • لنگش
  • افسردگی و کم تحرکی
  • کم آبی بدن
  • افتادگی بال ها
  • کاهش تولید تخم
  • رنگ پریدگی پوست
  • ژولیدگی پرهای کبوتر

کوکسیدیوز در طیور به دوشکل دیده می شود:

شکل بالینی یا کلینیکال که به آن کوکسیدیوز یا Coccidiosis می گویند که علائم بیماری واضحا در آن دیده می شود.

شکل تحت بالینی (ساب کلینیکال) که به آن کوکسیدیازیس یا Coccidiasis می گویند که شایع تر است و در آن علائم بیماری دیده نمی شود و تنها پس از مرگ پرنده با کالبدگشایی تشخیص داده می شود. این نوع از بیماری منجر به افت تولید و عملکرد پرنده می شود.

داروی ضد کوکسیدیوز طیور

یکی از نکات مهم در پیشگیری از بیماری رعایت بهداشت و تمیز کردن قفس کبوتر ها از فضولات است. نکته مهم دیگر تقویت سیستم ایمنی پرنده است تا از او در برابر بروز انواع عفونت های محافظت کند. داروی که می توان از داروی طبیعی ایمونوپروپوفیت برای این منظور استفاده کرد. داروهای ضد کوکسیدیوز شیمیایی مثل آمپرولیوم ممکن برای درمان تجویز شوند اما متاسفانه بدلیل گسترش مقاومت های ضدمیکروبی علیه این داروها ممکن است نتیجه مطلوب را نداشته باشند. از طرفی داروهای شیمیایی ضدکوکسیدیوز ممکن است عوارض جانبی منفی بر کبوتر داشته باشند. یکی از درمان های موثر و ایمن استفاده از ضد کوکسیدیوزهای گیاهی است. کوکسی فیت ال داروی ضد کوکسیدیوز گیاهی برای انواع طیور از جمله کبوتر هاست که هم برای پیشگیری و هم درمان کاربرد دارد. کوکسی فیت ال ضد کوکسیدیوز محلول در آب بوده و حاوی عصاره های گیاهی سیر، درمنه و جفت بلوط می باشد.

برای مطالعه مقاله اثرات کوکسی فیت ال در درمان کوکسیدیوز طیور اینجا را کلیک کنید.

تریکومونیازیس در کبوتر ها

تریکوموناس (خوره کبوتر)، یکی از شایع ترین بیماری های کبوتران است و تقریبا ۸۰ درصد کبوتران با آن دست و پنجه نرم می کنند. عامل این بیماری یک انگل تک یاخته تاژک دار است. بروز این بیماری در هوای گرم بیشتر است. کبوتران بزرگ تر حامل این بیماری ممکن است هیچ گونه علامتی از خود نشان ندهند اما در زمان استرس انگل در بدن آنها تکثیر شده، و بیماری نمایان می شود. این انگل باعث ایجاد ضایعات نکروتیک در دهان، مری، حق و چینه دان کبوتر می شود. بيماری با زخم های دايره ای شكل زرد رنگ (دکمه ای) در گلو و حلق كبوتر شناخته میشود. انتقال بيماری از راه دهان و توسط آب و غذای آلوده، لانه، دانخوری و آبخوری از کبوتری به کبوتر دیگر یا از مادر به جوجه های خارج شده از تخم انجام می شود.

درمان تریکومونیازیس کبوتر

درمان تریکومونیازیس کبوتر ها با آنتی بیوتیک مترونیدازول انجام می شود اما به علت وجود مسمومیت و سرطان زا بودن و همچنین افزایش مقاومت های دارویی، استفاده از این آنتی بیوتیک های شیمیایی توصیه نمی شود. استفاده از داروی گیاهی کوکسی فیت ال به صورت محلول در آب آشامیدنی کبوترها می تواند در پیشگیری و درمان خوره کبوتر موثر باشد. 

جهت مطالعه مقاله اثرات درمانی کوکسی فیت ال در درمان تریکومونیازیس اینجا را کلیک کنید.

برای اطلاعات بیشتر ضد کوکسیدیوز کوکسی فیت ال اینجا را کلیک کنید.

برای خرید محصول اینجا را کلیک کنید.

بیشتر بدانید
ویروس پن لکوپنی در گربه ها
عنوان پیشرفته
ساعت مشاوره در روزهای کاری 8:30 تا 10 | 12 تا 13

مشاوره تخصصی آنلاین