تولید کننده داروهای گیاهی، پروبیوتیک ها ، افزودنی های تخصصی خوراک و کنسانتره

آنفولانزای پرندگان؛ خطری برای جوامع انسانی و پیشگیری و کنترل

فهرست مطالب

شیوع های اخیر آنفولانزای پرندگان، منجر به آسیب و خسارت های فراوانی به حیوانات از جمله طیور اهلی، پرندگان وحشی و برخی پستانداران گشته است و به زندگی کشاورزان و پرورش دهندگان و تجارت غذا هم آسیب زده است. علاوه بر حیوانات، این شیوع ها برای سلامت انسان ها نیز خطری جدی محسوب می شوند.

آنفولانزای پرندگان یک مشکل مهم در سراسر دنیا در سال 2022 میلادی محسوب می شد و میلیون ها پرنده اهلی و وحشی را در سراسر دنیا درگیر کرد.

ویروس های آنفولانزای پرندگان به طور طبیعی بین پرندگان پخش می شوند اما گزارش های شناسایی سویه H5N1 در بین پستانداران در حال افزایش است که این موضوع نگرانی ها را در مورد اینکه ویروس برای عفونت انسان ها سازگاری پیدا کرده است را افزایش می دهد. به علاوه تشکیل سویه های جدید ویروس علاوه بر اینکه می توانند خطرات بیشتری برای انسان ها و حیوانات داشته باشند، کنترل بیماری را نیز سخت می کنند.

makiandampars - bird flu

با توجه به خسارت های گسترده ناشی از آنفولانزای پرندگان در صنعت پرورش طیور و خطرات آن برای انسان ها بنابراین پیشگیری و کنترل این بیماری اهمیت زیادی دارد.

پیشگیری از آنفولانزای طیور عمدتا از طریق رعایت اقدامات امنیت زیستی در مزارع پرورش و رعایت بهداشت صورت می گیرد. واکسیناسیون علیه آنفولانزای پرندگان هم یک روش تکمیلی برای کنترل این بیماری محسوب می شود؛ که البته باید به پایش دقیق گله، شناسایی سویه های رایج در منطقه، عوامل خطر و شرایطی که واکسیناسیون با شکست مواجه می شود نیز توجه کافی شود.

واکسیناسیون به تنهایی برای کنترل و پیشگیری بیماری کافی نیست.

برای موفقیت در واکسیناسیون گله های طیور علیه آنفولانزا، باید از واکسن های معتبر که شباهت آنتی ژنی زیادی با سویه در گردش در منطقه دارد استفاده نمود. به علاوه پایش و مانیتورینگ گله بعد از واکسیناسیون حتما باید صورت بگیرد و گله هایی که از عفونت به طور کامل پاک می شوند، شناسایی گردند.

چه عواملی سبب شکست در واکسیناسیون می شوند؟

  • تفاوت سویه واکسن با سویه در گردش در منطقه
  • میزان کم آنتی ژن در واکسن و عدم ایمنی زایی کافی
  • غیرفعال شدن واکسن
  • عدم توزیع یکسان واکسن در صورت استفاده در آب یا اسپری کردن
  • وجود بیماری یا استرس هنگام واکسیناسیون
  • تداخل واکسن با ایمنی مادری
  • مشکلات مدیریتی

یکی از راهکار هایی که می توان برای کنترل و پیشگیری آنفولانزای مرغی به کار برد استفاده از داروی کاملا طبیعی تقویت کننده ایمنی ایمونوپروپوفیت است. این محصول حاوی عصاره پروپولیس، شیرین بیان و سرخارگل (اکیناسه) می باشد و ایمنی سلولی و همورال و قدرت فاگوسیتوز را تقویت می کند. ایمونوپروپوفیت با تقویت ایمنی، مقاومت طیور را به عفونت ها از جمله آنفولانزای پرندگان، بالا برده و از دفع و انتشار ویروس هم جلوگیری می کند. به علاوه مصرف آن در کنار واکسیناسیون می تواند سبب افزایش تولید آنتی بادی و بهبود پاسخ به واکسیناسیون شود.

برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

برای خرید محصول اینجا کلیک کنید.

جهت دریافت مشاوره تخصصی اینجا کلیک کنید.

بیشتر بدانید
آنفلوانزای پرندگان؛ انتشار سریع تر و گسترده تر سویه H5N1
عنوان پیشرفته
ساعت مشاوره در روزهای کاری 8:30 تا 10 | 12 تا 13

مشاوره تخصصی آنلاین